Drumul tau in viata incepe aici
Become a member of Universitatea George Bacovia Bacau, right now!
Meniu principal
Avizier electronic
Departamente
Absolventii si Piata Muncii

Bine aţi venit!

Dragi colegi din comunitatea Universității George Bacovia,
(cadre didactice, studenți, personal administrativ, parteneri)

16 martie 2020 reprezintă prima zi din mandatul de Rector al Universității George Bacovia din Bacău.
Vă mulțumesc pentru încredere!

În condiții normale, zilele acestea am fi avut o întâlnire de preluare a mandatului, în care să vă mulțumesc pentru alegere și să vă prezint prioritățile programului strategic, pe care l-ați votat pentru mandatul 2020-2024. V-aș fi prezentat viziunea mea pentru universitate, pe care o văd dezvoltată ca un pol important al comunității academice naționale, o instituție implicată în economia și dezvoltarea locală. Iar apoi am fi trecut la planificarea operațională. Din păcate, mandatul primit a coincis cu lansarea stării de urgență medicală.

În aceste condiții dificile, cauzate de epidemia cu COVID-19, prioritățile mele imediate sunt următoarele:

1. Asigurarea securității sanitare a comunității UGB
În acest sens, în colaborare cu Senatul și Consiliul de administrație, am suspendat activitățile directe cu studenții, am igienizat spațiile de lucru, am luat măsuri de distanțare socială și de reorganizare a activității universității.

2. Continuarea activităților academice în condiții de siguranță și accesibilitate
Pentru a nu afecta negativ cursul vieții studenților noștri, am reluat activitatea didactică în mediul online. Astfel, toate cursurile noastre se regăsesc pe platforma universității în format electronic. Am introdus sistemul de susținere online a cursurilor și seminariilor pe platforma https://classroom.google.com/. Așadar, rog pe toți studenții să ne fie alături pe aceste platforme, pentru a minimiza impactul educational negativ al distanțării sociale.

3. Sprijinirea autorităților și a comunității locale pentru identificarea soluțiilor la crizele sanitare și economice, pe care le trăim
Creativitatea și inovația sunt speranțele noastre în traversarea situațiilor de criză. Pentru mediul intern, am creat o echipă care se ocupă cu dezvoltarea activităților de educație în mediul online, adaptate comunității noastre academice. Pentru comunitatea băcăuană, ne oferim sprijinul pentru rezolvarea problemelor urgente care pot să apară.

Cu prețuire,
Conf. univ. dr. Andrei Octavian Paraschivescu
RECTOR

Activitatea de cercetare
Login
Nume utilizator:

Parola:

_MB_SYSTEM_REMEMBERMENu stiu nume utilizator...
Ti-ai pierdut parola?

Inregistreaza-te acum!
Communitarian Programmes Office
Anunturi si comunicate
UNI4-4
EUR-AS
Galerie foto
Cautare