Drumul tau in viata incepe aici
Become a member of Universitatea George Bacovia Bacau, right now!
Meniu principal
Avizier electronic
Departamente
Absolventii si Piata Muncii

Studenții Universităţii George Bacovia au participat în luna mai 2014
la lucrările proiectului Value Driven Management Training 3
care s-a desfăşurat in Belgia la Anvers
În perioada 4 - 17.05.2014 cinci studenti ai Universităţii “George Bacovia” Bacău împreună cu trei cadre didactice au participat la Universitatea Artesis Plantijn University of Applied Sciences Anvers din Belgia la lucrările proiectului Value Driven Management Training (Managementul bazat pe valorile companiei) VADRIMAT 3 (13 – EIP – RO BACAU 02).

Proiectul, finanţat prin fonduri ale Uniunii Europene în cadrul programului ERASMUS, este coordonat de Universitatea George Bacovia din Bacău si implică alte 5 universităţi din Spania, Marea Britanie, Olanda, Ungaria si Belgia.

La acest program au participat 28 de studenţi din următoarele universităţi:

• ISSA Unversity of Navarra SanSebastian - Spania

• Inholland University of Applied Sciences Rotterdam - Olanda

• St. John York University York – Marea Britanie

• Szeged University - Ungaria

• Plantijn Hogeschool Anvers - Belgia şi

• Universitatea George Bacovia din Bacău – România.


Studenţii participanţi la proiect au realizat un studiu cu privire la gradul de cunoaştere implementare a managementului bazat pe valori la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii şi a companiilor multinaţionale din ţările participante.


În cadrul celor două săptămâni petrecute în Anvers studenţii au participat la cursuri pe tema managementului bazat pe valori, Strategia Europa 2020, managementul schimbării, proiectarea şi crearea de site-uri susţinute de cadrele didactice implicate în proiect, seminarii, workshop-uri, dezbateri. Studenţii au lucrat în grupuri mixte, pentru realizarea unui Manual pentru implementarea managementului bazat pe valori în IMM din Uniunea Europeană şi a unui site care cuprinde informaţii, materiale şi suporturi video pentru studierea acestei tematici.
În program au fost incluse şi acţiuni social-culturale, vizită în Portul Anvers, vizitarea oraşului medieval Bruges, al cărui Centru vechi istoric este inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO. Studenţii au organizat o Seară Internaţională, dedicată prezentării specificului fiecărei ţări prin organizarea unor standuri în care au fost expuse produse tradiţionale şi au fost prezentate, folosind tehnici multimedia, ţara, oraşul şi universitatea de origine.


Pe lângă cunoştinţele dobândite cu privire la managementul bazat pe valori, lucrul în echipe multinaţionale a permis studenţilor participanţi la proiect dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză şi interculturală, o mai bună cunoaştere şi înţelegere a realităţilor Uniunii Europene, relaţionarea cu tineri de aceeaşi vărstă din diferite ţări europene, schimburi interculturale şi prietenii de neuitat.


Materialele realizate de studenţi sunt destinate informării întreprinzătorilor din UE cu privire la această temă, studenţilor şi cadrelor didactice din universităţile partenere şi vor fi incluse pe viitor în tematica de studiu a universităţilor participante. Aceste materiale au fost transmise Comisiei Europene, firmelor participante la proiect, şi vor fi promovate de către universităţile partenere către comunitatea locală de afaceri. Totodată, aceste materiale sunt disponibile pe site-ul proiectului http://vadrimat.ap.beActivitatea de cercetare
Login
Nume utilizator:

Parola:

_MB_SYSTEM_REMEMBERMENu stiu nume utilizator...
Ti-ai pierdut parola?

Inregistreaza-te acum!
Communitarian Programmes Office
Anunturi si comunicate
UNI4-4
EUR-AS
Galerie foto
Cautare