Drumul tau in viata incepe aici
Become a member of Universitatea George Bacovia Bacau, right now!
Meniu principal
Avizier electronic
Departamente
Absolventii si Piata Muncii

EVENIMENTE

AN UNIVERSITAR 2018/2019

În ziua de 2 aprilie 2019 în comuna Solești, jud. Vaslui s-a desfășurat un eveniment cultural, constând în comemorarea și omagierea Elenei Cuza, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la trecerea în neființă. Contribuția ei la propășirea neamului românesc, ca soție și sprijin de nădejde al Domnului Unirii de la 1859, Alexandru Ioan Cuza, a făcut ca posteritatea s-o numească Marea Doamnă a Poporului Român, iar viața ei să fie apreciată ca fiind de natură cerească, asemenea îngerilor (Nicolae Iorga).

Evenimentul a fost inițiat, organizat și coordonat, în desfășurarea sa, de d-l conf. univ. dr. Alexandru Amititeloaie cu sprijinul și contribuția autorităților locale și județene și a constat într-o slujbă de pomenire, depunerea de coroane la mormântul Elenei Cuza, un simpozion pentru evocarea personalității sale și un moment artistic omagial.Suntem pe ultimul loc in Uniunea Europeană la nivelul de educație financiară, iar la nivel mondial ocupăm locul 124 din 146, alături de Sudan și Honduras.

Hai să schimbăm impreună statisticile! De Ziua Mondială a Economisirii, creștem nota Romaniei la educație financiară! Pe 31 octombrie, BCR, prin programul Școala de Bani, iți propune să intrăm in Cartea Recordurilor - Guinness World Records, cu cea mai mare lecție de educație financiară din lume.

Timp de 40 minute, oameni din toate colțurile Romaniei vor participa la atelierele Scoala de Bani si vor invăța simultan cum să iși planifice bugetele personale și cum să obțină mai mult de la banii lor.

Poți fi parte din această misiune istorică din orașul tău. Verifică lista, identifică cea mai apropiată sală de curs și inscrie-te
AICIAN UNIVERSITAR 2017/2018Sambata, 21.04.2018, ora 14.00 va avea loc evenimentul "Tinerii in viziunea companiilor".

Detalii despre eveniment se gasesc la urmatoarea adresa

https://www.facebook.com/events/357770304714393/

Participarea la conferință se face pe bază de inscriere la acest link: https://goo.gl/6sGMp6**********************************************

TIME FOR ART - Tabăra de creaţie pentru tineri Palanca-Ghimeş-Făget
I N V I T A Ţ I E

Centrul de Cultură "George Apostu" din Bacău organizează cea de-a XXII-a editie a Simpozionului National de Estetică, in perioada 11 - 14 octombrie 2017, sub genericul "ImagiNație - energia culturii".

Invitatul special al Simpozionului Național de Estetică de anul acesta, acad. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, eminent istoric şi cercetător roman, specializat in istoria formării naţiunilor, istorie medievală, paleografie latină şi studii transilvane, va susţine conferinţa Elogiu istoriei, la Universitatea "George Bacovia", vineri, 13 octombrie 2017, ora 11.00.

Evenimentul va cuprinde şi prezentarea volumului "Istoria Transilvaniei", apărut sub egida Academiei Romane, rezultat al cercetărilor de cateva zeci de ani a doi dintre cei mai reprezentativi istorici romani contemporani: acad. Ioan-Aurel Pop şi prof. univ. dr. Ioan Bolovan. Prezintă: prof.univ.dr. Cătălin Turliuc.

In aceeaşi zi, de la ora 18.00, la Sala Ateneu, va avea loc ceremonia de decernare a Marelui Premiu "George Apostu" academicianului Ioan-Aurel Pop. Cu acest prilej, Orchestra Filarmonicii "Mihail Jora" va oferi un concert de muzică simfonică sub bagheta dirijorului italian Andrea Barizza. Solist: Michael Sussman (Norvegia) - vioară.

Vă mulţumim că sunteţi alături de noi şi vă aşteptăm cu drag!

Rector,
Prof. univ. dr. Neculai Lupu******************************************************

I N V I T A Ţ I E

Vă invităm să participaţi la ceremonia de decernare a titlului onorific "Doctor Honoris Causa" al Universităţii "George Bacovia" din Bacău, acordat scriitorului Mircea Cărtărescu, prof. univ. dr., in Aula Moldova a universităţii noastre, in data de vineri, 15 septembrie 2017, ora 12.

Această manifestare academică este parte a Festivalului Naţional "George Bacovia" din Bacău şi se inscrie in programul mai amplu desfăşurat de universitatea noastră pe parcursul anului 2017, cu ocazia implinirii a 25 de ani de existenţă.

Vă mulţumim că sunteţi alături de noi şi vă aşteptăm cu drag!

Rector,
Prof. univ. dr. Neculai Lupu
AN UNIVERSITAR 2016/2017 -CALENDARUL EVENIMENTELOR COMUNITARE - Bacau 2017

Fundatia Interetnica pentru Cultura si Arta "Ion Ghelu Destelnica" în parteneriat cu Universitatea "George Bacovia" din Bacau va invita vineri, 8 iulie, la o dezbatere publica cu tema
"CALENDARUL EVENIMENTELOR COMUNITARE - Bacau 2017".

Evenimentul va avea loc la Universitatea "George Bacovia" din Bacau, începând cu ora 13.00.

Prima parte a întâlnirii va fi dedicata unei scurte prezentari a conceptului de "Calendar al Evenimentelor Comunitare", cu avantajele existentei unui astfel de calendar la nivelul municipiului si cu exemplele de bune practici utilizate la nivel national.

În cea de a doua parte a întâlnirii, participantii vor fi invitati sa contribuie cu sugestiile lor la schitarea unei propuneri de Calendar al Evenimentelor Comunitare pentru anul 2017.

Ultima parte a întâlnirii va fi dedicata discutiilor libere si concluziilor.

Expunerea conceptului, exemplele de bune practici, precum si concluziile trase de participanti în cadrul sectiunii discutiilor libere vor fi consemnate de catre Fundatia noastra într-un document de pozitie ce va fi trimis pe email fiecarui participant. Documentul de pozitie va fi corectat în functie de raspunsurile pe email ale participantilor.Versiunea finala a acestuia împreuna cu schita de Calendar al Evenimentelor Comunitare vor fi transmise catre Consiliul Local Bacau.

Speram ca implicarea activa sa devina o modalitate optima de a identifica impreuna evenimentele aflate in complementaritate, nu in concurenta. Bacaul trebuie sa redevina o mare familie.
De la bacauani, pentru Bacau!

**********************************
**********************************
**********************************
**********************************
**********************************

**********************************
**********************************
CONFERINŢA NAŢIONALĂ CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ
„DEVIANȚĂ ȘI CRIMINALITATE. EVOLUȚIE, TENDINȚE ȘI PERSPECTIVE”
„DEVIANCE AND CRIMINALITY. EVOLUTION, TRENDS AND PROSPECTS”

Conferința națională cu participare internațională „Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective - DECRET” este un eveniment organizat anual, cu scopul de a încuraja activitatea de cercetare și analiză în vederea identificării celor mai eficace și eficiente modalităţi de prevenire şi combatere a multiplelor forme de devianţă şi delincvenţă, oferind totodată un cadru academic adecvat explorării științifice proactive și schimbului de idei din aria temelor de interes.
Perioada de desfășurare a primei ediții: 19-20 noiembrie 2015
Loc de desfășurare: Universitatea „George Bacovia” din Bacău
http://decret2015.ugb.ro/
Programul Conferintei si Lista comunicarilor stiintifice
**********************************
**********************************
PROGRAM
Zilele Centrului „George Apostu” - 25 de ani de la înființare
Bacău, 14-17 octombrie 2015


**********************************


**********************************


**********************************
Vernisajul expozitiei foto-haiku “Declic în silabe”

**********************************
SIMPOZIONUL NAŢIONAL DE ESTETICĂ 2014

UNIVERSITATEA "GEORGE BACOVIA" BACĂU
ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE Şl MESERII BACĂU
CENTRUL TERAPIILOR ALTERNATIVE BACĂU

Vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură naivă

"Fluturaşii iubirii"


Lacatuşu Laurentiu Răzvan

care va avea loc la Universitatea "George Bacovia", joi, 6 noiembrie 2014, ora 14.00.

Prezintă:
conf. univ. dr. Ramona Florea
prof. artist plastic Carmen Voisei
psiholog Cristina Petrescu

*******************************************************I N V I T A Ţ I E

Uniunea Artiştilor Plastici din România -Filiala Bacău/Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Bacău
Revista de Cultură "Ateneu"/Revista de Cultură "Plumb"/Universitatea "George Bacovia" - Bacău
Vă invită joi, 9 octombrie 2014, ora 15.00, la vernisajul expoziţiei de pictură "Evadarea din cotidian"a artistei plastice
LETIŢIA OPRIŞAN(Bucureşti)
care va avea loc la Universitatea "George Bacovia",
în cadrul Colocviilor "REVISTA ATENEU LA SEMICENTENAR".
Prezintă:
critic de artă Carmen Mihalache
prof. univ. dr. Ştefan Munteanu
prof. dr. Gheorghe lorga

****************************Contemporary Issues in Economy & Technology - CIET 2014 - Ceremonia de deschidere


Conferinţa ştiinţifică anuală a Universităţii „George Bacovia” din Bacău se va organiza în perioada 19-21 iunie 2014 în colaborare cu Universitatea din Split, Croaţia şi Universitatea Comercial Cooperatistă din Chişinău, Republica Moldova.

Conferinţa este intitulată „Controverse contemporane în domeniul economic şi tehnologic” (Contemporary Issues in Economy and Technology) şi cuprinde următoarele secţiuni:
1. Domeniul finanţe şi contabilitate în căutarea unor noi soluţii (Finance & Accounting in Search for New Solutions)
2. Noi provocări în antreprenoriat, turism şi comerţ (New Challenges in Entrepreneurship, Tourism and Trade)
3. Noi realizări în ingineria mecanică (New Achievements in Mechanical Engineering)
4. Metodologii de predare/învăţare, abordare interdisciplinară (Interdisciplinary Approach to Teaching and Learning Methodology).

Pentru informaţii suplimentare accesaţisite-ul conferinţei (http://ciet2014.oss.unist.hr/)
Activitatea de cercetare
Login
Nume utilizator:

Parola:

_MB_SYSTEM_REMEMBERMENu stiu nume utilizator...
Ti-ai pierdut parola?

Inregistreaza-te acum!
Communitarian Programmes Office
Anunturi si comunicate
UNI4-4
EUR-AS
Galerie foto
Cautare